Uitgebreid zoeken

Zoeken: Restauranthouders uit China, Meer weten

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

Groepen

: alle termen » Restauranthouders uit China

Plaats

Content type

: alle termen » Meer weten
24 treffers

Treffers

Het verhaal in woord en beeld van de lotgevallen van migranten in Den Haag vanaf 1848 tot heden.

Documentaire van Mariëtte Faber. Su-Ying en Yilan zijn vrouwen van Chinese afkomst en allebei dochter van restauranthouders.

100 jaar Chinezen in Nederland. Lange tijd zijn zij als modelminderheid gezien. De meesten wisten zichzelf goed te bedruipen. Maar dat rooskleurige beeld is barstjes gaan vertonen.

Een eeuw geleden arriveerden de eerste 'gastarbeiders' in Nederland; een handjevol Chinese zeelieden die in de havens van Rotterdam en Amsterdam als goedkope arbeidskrachten te werk gesteld werden.

In Tijdschrift Ons Amsterdam. Amsterdam heeft sinds jaar en dag haar eigen bescheiden Chinatown in de smalle straatjes rond de Zeedijk en de Gelderse kade.

Het boek vertelt het verhaal van zes families die in of rond de Binnen Bantammerstraat in Amsterdam hebben gewoond. Eerst waren het vooral zeelui die op Nederlandse en Engelse schepen dienden.

Overal in Nederland wonen en werken Chinezen. Tegelijkertijd zijn zij omgeven met geheimzinnigheid.

Op een ochtend in juni 1911 arriveert een handjevol Chinese zeelieden in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Ze zijn hierheen gehaald als goedkope arbeidskrachten.

Tien families van drie of meer generaties (nieuwe) Hagenaars vertellen over hun betrokkenheid bij Den Haag.

Dit boek geeft de resultaten weer van een onderzoek naar de huidige leef-, woon- en werksituatie van Chinezen in Nederland en de ontwikkelingen die zich daarin in het laatste decennium hebben voorg

Vrij Nederland, 1983


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM