Uitgebreid zoeken

Zoeken: 1945-heden, vluchtelingen

Selecteer

Klik op een van onderstaande termen om het aantal treffers te beperken

Land van herkomst

Periode

: alle termen » 1945-heden

Trefwoorden

: alle termen » vluchtelingen

Plaats

Content type

15 treffers

Treffers

Sharie Parsipoor is in Nederland vooral bekend als dj Ishtar. Ze had haar eigen radioprogramma bij de NPS en draait regelmatig in clubs.

In de jaren zestig en zeventig kwamen enkele tienduizenden Spanjaarden naar Nederland om als gastarbeider in fabrieken te werken.

Website met foto's van fotograaf Ad van Denderen. Hij fotografeerde tussen 1988-2003 mensen op hun route naar het Rijke Westen.

Op 23 juni 1979 zag een Nederlands schip in de Zuid-Chinese Zee een gammel, halfgezonken bootje langszij komen met Vietnamese vluchtelingen. 243 werden er gered, 80 van hen verdronken.

In 1947 en 1948 liet de Nederlandse overheid 4.000 displaced persons toe.

Koningin Juliana temidden van enkele Hongaarse vluchtelingen in het Jaarbeursgebouw in Utrecht samen met Baron van Tuyll van Serooskerken (r.) en dr. A. Vrijlandt (l.).

600 Hongaarse vluchtelingen op weg naar de Julianahal in Utrecht waar zij eerste verzorging krijgen, 14 november 1956. Collectie Spaarnestad Photo.

Op 4 november 1956 viel de Sovjet-Unie Hongarije binnen. Het leger moest een eind maken aan massale demonstraties van opstandige Hongaren tegen het communistisch regime.

Gedurende de Koude Oorlog vormden Joegoslavische vluchtelingen één van de grootste groepen migranten, maar hun aantal telde zelden meer dan honderd per jaar.

Vluchtelingen, Minderheden, Asielzoekers. Uitgave van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, directie Vluchtelingen, Minderheden en Asielzoekers. Rijswijk.

De eerste van 670 Hongaarse vluchtelingen komen aan per trein op het Centraal Station van Utrecht, 15 november 1956. Collectie Spaarnestad Photo

Hoort bij de vreemdelingenwet van 1965. Bevat een verdere uitwerking van de regels en procedures. Herin is onder meer de procedure voor vluchtelingen opgenomen.


MondriaanstichtingVSB-fondsSNS ReaalPrins Bernard CultuurfondsOC&WVROM